Yeni Antlaşmanın Aracısı

ıbraniler 9:15-28

Yeni Antlaşma’nın Aracısı


Mesih Yeni Antlaşma’nın aracısı olarak, kendini kurban olarak sunup göksel çadıra girdi.


Tanrı’nın ayetlerdeki kimliği:

15-18. ayetler: Mesih’in Yeni Antlaşma’nın aracısı olarak kendisini fidye olarak sunmasıyla günahtan özgür kılındık. O, bu şekilde sonsuz mirası almamızı sağladı. Kendi halkıyla yaptığı bu antlaşma bir vasiyete benzer. Antlaşma, Mesih’in ölümüyle etkinlik kazanmıştır. Ölüm, günahın yeryüzüne girişiyle başladı. Mesih’in ölümü de günahı bağışlatan, yaşam veren bir ölümdür. Bize sonsuz mirası veren Tanrı’ya teşekkür etmeliyiz.

18-22. ayetler: İsa kanını akıtarak bizi günahlarımızdan özgür kıldı. Kan dökülmeden bağışlama olmaz. ışte bu ilke nedeniyle Musa kitabın, halkın, çadırın ve tapınmada kullanılan bütün eşyaların üzerine kan serpti.

23, 24. ayetler: Mesih bizim için Tanrı’nın önünde görünmek üzere asıl göğe girdi. Yeryüzündeki kurban örneklerinin gökteki asılları da Mesih’in kanıyla temiz kılındı. Mesih dünyadaki çadıra değil, göklerdeki çadıra girerek bizim için Tanrı’nın önüne çıktı. Daha üstün olan kurbanı sunan Mesih, şimdi bizim için aracılık yapmaktadır. O’ndan aldığım cesaretle Tanrı’yla daha samimi bir ilişki yaşadığım için seviniyorum.

25, 26. ayetler: Mesih çağların sonunda ortaya çıkarak tek bir kez olmak üzere kendini kurban olarak sundu. O’nun kendisini tekrar tekrar sunması gerekmez. Kutsal Yasa’ya göre başkâhinin her yıl En Kutsal Yer’e girmesi gerekiyordu, ama Mesih kendisini bir kez kurban olarak sunarak kurtuluşumuzu tamamladı.

27, 28. ayetler: Mesih tekrar gelecektir. Ama bu kez günah yüklenmek için değil, kurtuluş getirmek için kendisini bekleyenlere görünecektir. O’nun gelişini umut ederek yaşamalıyız (Vahiy 22:20).

Dua: Bizim için kusursuz bir kurban sunarak kurtarış işini tamamlayan Tanrım, sana övgüler sunuyorum.

 
Mujde.org