Suların Denizi Doldurduğu Gibi...

Habakkuk 2:5-20

Suların Denizi Doldurduğu Gibi...


Doğru kişilerin acı çekmesinden, kötülerin işlerinin iyi gitmesinden yakınan Peygamber Habakkuk’un bu sözlerinden sonra, 2. bölümde Tanrı’nın yanıtını görüyoruz.


Tanrı’nın ayetlerdeki kimliği:

5-8. ayetler: Tanrı, Yahuda’nın Babil tarafından mahvedilmesine izin verdi. Puta tapınmaktan ve kötülüklerinden geri dönmedikleri için Yahuda halkına koruma elini uzatmadı. Ama Babil döktüğü kanın bedelini ödeyecekti. Günahın hemen cezalandırılmadığını düşünerek sürekli kötülük yapmak akılsızlıktır. Korkunç bir yargının hazır olduğunu bilmeliyiz. Hâlâ vazgeçemediğimiz günahlar var mı?

14. ayet: Tanrı’nın yüceliğinin bilgisi dünyayı dolduracaktır. Denizin sularla doldurulduğu gibi, Tanrı bilgisi de dünyaya dolacak ve bütün dünya O’nun önünde diz çökecektir.

Bana hangi öğütler verilmektedir?

6, 9, 12, 15, 19. ayetler: Bu ayetlerde, “Vay haline!” kelimesi beş kez tekrarlanmaktadır. Bu sözler, Babil’in günahını belirginleştirerek, Tanrı’nın yargısının mutlaka gerçekleşeceğini vurgular. Kötülerin doğrulara çektirdiği acılar geçicidir, ama kötüler Tanrı’nın sonsuz yargısına uğrayacaklardır. Geçici olan dünyasal zevkleri yaşayarak gelecek olan sonsuz yargıya mı uğramak istiyoruz, yoksa geçici sıkıntılara katlandıktan sonra kavuşacağımız sonsuz yaşamı mı arzuluyoruz?

9-14. ayetler: Servet ve yetki güvenlik vaat edemez. Tanrı’nın yüceliğini kabul etmeyenlerin gösterdiği insana özgü çabalar, kendi canına kıymak gibi aptalca bir davranıştır. Sadece Tanrı’nın yüceliğini kabul eden bilgi dünyayı dolduracaktır.

15-17. ayetler: “Çıplak bedenlerini seyretmek için komşulara içki içirilmesi”, komşuların aşağılanıp kişisel çıkarlar için kullanılması anlamındadır. Çıkarlarım için insanların zayıf noktalarını kullanıyor muyum? Yaptıklarım sonucunda karşılaşacağım şeyleri unutmamalıyım.

Dua: Tanrım, dünya yüceliğinin bilgisiyle dolsun.

 
Mujde.org