ınsanları Ölüler Diyarından Kurtaracak Olan Kişi

Mezmur 49:13-20

ınsanları Ölüler Diyarından Kurtaracak Olan Kişi


49. Mezmur’un son kısmında, sonsuza dek yaşayacaklarını düşünen insanların aptallığına değinilmektedir. Hiç kimse ölümden kaçamayacağı için, herkesin buna kulak vermesi gerekir. Çünkü Tanrı’nın sözüne karşı çıkabilecek hiç kimse yoktur.


Tanrı’nın ayetlerdeki kimliği:


15. ayet: Tanrı, beni kabul eden ve ruhumu ölüler diyarından kurtaracak olandır. Ölümden kurtulmanın tek yolu, Tanrı’ya güvenmektir. Tanrı, paranın ve bilgeliğin yapamadığını yapar. Tanrı’ya iman ederek kurtulduğumuz için, ölüm zamanı geldiğinde Tanrı’nın halkından biri olarak öleceğimizden emin miyiz? Ama Tanrı’yla ilişkimiz yoksa, bu imkansızdır.

Bana hangi öğütler verilmektedir?

13-14. ayetler: Servetlerine güvenerek, uzun bir ömür sürebileceklerini düşünenler için Tanrı’nın hazırladığı tasarı nedir? Bu tür insanları kötü çoban (yani ölüm), ölüler diyarına götürecektir. Servetime, boş planlarıma ve düşüncelerime hâlâ bağlı mıyım? Hemen bunlardan kurtulmalıyım.

16-20. ayetler: Bir insan, hayatı boyunca bolluk içinde ve insanların övgülerini alarak yaşamış da olsa, sonsuz yaşama sahip değilse, ölerek yok olan hayvanlar gibidir. ınsanların ve Tanrı’nın değerlendirmesi farklıdır. Bugünlerde övüldüğüm durumları, sürdürdüğüm rahat hayatı değerlendiriyor muyum? Serveti hâlâ mutluluğun standardı olarak mı görüyorum? Birinin başarısı ya da zenginliği karşısında kıskançlığa kapılıyor muyum? Bu, bende hayal kırıklığı yaratıp imanda sendelememe yol açıyor mu? Böyle bir durumda hangi konuya daha çok önem vermeliyim?

Dua: Yüce Tanrım, ruhumu ölüler diyarından kurtardığın için sana şükrediyorum.

 
Mujde.org