ımanla Aklanana Verilen Vaat

Romalılar 4:13-25

ımanla Aklanana Verilen Vaat


Pavlus sürekli olarak ıbrahim’in iman yoluyla aklandığını kanıtlayıp bu gerçeği bizlere de açıklıyor.


Tanrı’nın ayetlerdeki kimliği:

13-16. ayetler: “Dünyanın mirasçısı olma” vaadi; Kutsal Yasa yoluyla değil, iman yoluyla gelen aklanmayla verildi. “Dünyanın mirasçısı” ifadesi, insanın günah işleyerek kaybettiği yaratılışı yönetme görevini, Mesih’te yenilenerek gelecekteki yerine getirmesi anlamındadır. Tanrı’nın lütfuyla bu vaat bize verildi. “Dünyanın mirasçısı” olma ayrıcalığını yaşayalım.

17-18, 21. ayetler: Tanrı, vaadine sadık, ölümden dirilişi sağlayan ve yoktan var etme gücüne sahip olandır. Hayal kırıklığıyla boğuşuyor muyuz? Tanrı’nın vaadini hatırlayalım. O’nun, vaadini gerçekleştirecek güvenilir biri ve her şeyi yapabilecek güce sahip olduğuna inanalım.

23-25. ayetler: Tanrı günahlarımız için İsa’yı ölüme teslim etti. Aklanmamız için İsa’nın ölümden dirilmesini sağladı. Karşılıksız lütufla aklanmış sayıldık, ama bunun için İsa’nın kendi canıyla ödediği bedeli de görmeliyiz. Bu harikulade kurtuluş armağanını kabul eden kişi dünyanın mirasçısıdır.

Bana hangi öğütler verilmektedir?

14-16. ayetler: Yasa, vaadi geçersiz kılar ve Tanrı’nın gazabına yol açar. Ama iman, vaat edilene güvenmemizi ve imanda yaşamamızı sağlar. Yasa altında mıyım, yoksa ıbrahim’in sahip olduğu imana mı sahibim?

18-20. ayetler: ıman, görünen şeylere değil, görünmeyen Tanrı’nın vaadine ve gücüne dayanmaktır. ıbrahim Tanrı’nın her şeyi yapabilecek güçte olduğuna inandı. Ben de ıbrahim gibi içinde bulunduğum durumları imanla aşabilecek seviyede miyim?

Dua: Tanrım, benim günahlarımdan dolayı İsa’yı ölüme teslim ettin ve beni aklamak için İsa’yı ölümden dirilttin. Sana şükürler olsun!

 
Mujde.org