Kendinize Dikkat Edin!

Markos 13:9-23

9  "Ama siz kendinize dikkat edin! İnsanlar sizi mahkemelere verecek, havralarda dövecekler. Benden ötürü valilerin, kralların önüne çıkarılacak, böylece onlara tanıklık edeceksiniz.
10  Ne var ki, önce Müjde'nin bütün uluslara duyurulması gerekir.
11  Sizi tutuklayıp mahkemeye verdiklerinde, 'Ne söyleyeceğiz?' diye önceden kaygılanmayın. O anda size ne esinlenirse onu söyleyin. Çünkü konuşan siz değil, Kutsal Ruh olacak.
12  Kardeş kardeşi, baba çocuğunu ölüme teslim edecek. Çocuklar anne babalarına başkaldırıp onları öldürtecek.
13  Benim adımdan ötürü herkes sizden nefret edecek. Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır.
14  "Yıkıcı iğrenç şeyin*, bulunmaması gereken yerde dikildiğini gördüğünüz zaman -okuyan anlasın- Yahudiye'de bulunanlar dağlara kaçsın.
15  Damda olan, evinden bir şey almak için aşağı inmesin, içeri girmesin.
16  Tarlada olan, abasını almak için geri dönmesin.
17  O günlerde gebe olan, çocuk emziren kadınların vay haline!
18  Dua edin ki, kaçışınız kışa rastlamasın.
19  Çünkü o günlerde öyle bir sıkıntı olacak ki, Tanrı'nın var ettiği yaratılışın başlangıcından bu yana böylesi olmamış, bundan sonra da olmayacaktır.
20  Rab o günleri kısaltmamış olsaydı, hiç kimse kurtulamazdı. Ama Rab, seçilmiş olanlar, kendi seçtiği kişiler uğruna o günleri kısaltmıştır.
21  Eğer o zaman biri size, 'İşte Mesih* burada', ya da, 'İşte şurada' derse, inanmayın.
22  Çünkü sahte mesihler, sahte peygamberler türeyecek; bunlar, belirtiler ve harikalar yapacaklar. Öyle ki, ellerinden gelse seçilmiş olanları saptıracaklar.
23  Ama siz dikkatli olun. İşte size her şeyi önceden söylüyorum."


Tanrı'nın ayetlerdeki kimliği:

11: Kutsal Ruh Müjde'nin bütün uluslara duyurulması için sıkıntılı günlerde de yardıma koşar. Kutsal Ruh'un ta kendisi her durumda acı çekmeye hazır olanların yerine konuşacaktır.

19,20: Tanrı çekeceğimiz sıkıntıların katlanabileceğimiz kadarına izin verir. Eğer hak ettiğimiz gibi cezalandırılacak olsaydık, kimse kurtulamazdı. Fakat Rab sıkıntı dolu günleri seçilmişlerin uğruna kısaltacağından, dayanamayacağımız bir sıkıntıyla karşılaşmayacağımızı düşünerek O'na dayanma gücü vermesi için yakarmalıyım.

9,11: Öğrenciler görkemli belirtiler beklerken, İsa sıkıntı dolu belirtilerin olacağından bahseder. Son günler yaklaştıkça Mesih'in öğrencileri başta O'nun çekmiş olduğu sıkıntıları çekecektir. Fakat bu gibi durumları zulüm edenlere karşı Müjde duyurma fırsatı olarak kullanmak gerekir. Sıkıntısız bir yaşamın bereket olduğunu öğreten yalanlara kapılmadan her durumda Müjde'nin görkemini açıkça göstermek gerekir. Hâlâ sıkıntısız bir hayat mı bekliyorum?

10: Müjde bütün uluslara duyurulmadan son gelmeyecek. Bu dünyanın sonunu bekleyen kutsalların yerine getirmesi gereken görevse sıkıntılara rağmen Müjde'yi duyurmaktır. Çevremde bugün Müjde'yi henüz duymayan biri varsa ona karşı bu görevimi nasıl yerine getirmeliyim?

12,13: Bazen imanımı koruma uğruna ailem ya da önem verdiğim en yakın kişiler tarafından acı çekerek bir bedel ödememiz gerekiyor. Demek ki zulüm en yakın kişilerden gelecektir. Fakat sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. Müjde uğruna sıkıntı çekmeye hazır olmamak bana düşen çarmıhı reddetmek anlamına gelir ve bu, son çağı yaşayan kutsalların yaşantısına yakışmayan bir davranıştır. Her konuda rahatlığı arıyor ve her zaman bunu korumak için çaba sarf ediyor muyum?

21-23: Belirtiler ve harikalarla imanlıları saptırmaya çalışanlardan sakınmalıyım. Etrafımda kutsal sözlere önem vermeden şifa ve harika armağanlara odaklanan kişilere karşı dikkat etmeliyim.

 
Mujde.org