Kör ve Sağır İsrail

Yeşaya 42:18-25

18  "Ey sağırlar, işitin, Ey körler, bakın da görün!
19  Kulum kadar kör olan var mı? Gönderdiğim ulak kadar sağır olan var mı? Benimle barışık olan kadar, RAB'bin kulu kadar kör olan kim var?
20  Pek çok şey gördünüz, ama aldırmıyorsunuz, Kulaklarınız açık, ama işitmiyorsunuz."
21  Kendi doğruluğu uğruna Kutsal Yasa'yı Büyük ve yüce kılmak RAB'bi hoşnut etti.
22  Ama bu yağmalanmış, soyulmuş bir halktır. Hepsi deliklere, cezaevlerine kapatılmışlardır. Yağmalanmak için varlar, kurtaran yok. Soyulmak içinler, "Geri verin" diyen yok.
23  Hanginiz kulak verecek? Gelecekte kim can kulağıyla dinleyecek?
24  Yakup soyunun soyulmasına, İsrail'in yağmalanmasına kim olur verdi? Kendisine karşı günah işlediğimiz RAB değil mi? Çünkü O'nun yolunda yürümek istemediler, Yasasına kulak asmadılar.
25  Bu yüzden kızgın öfkesini, Savaşın şiddetini üzerlerine yağdırdı. Ama ateş çemberi içinde olduklarını farketmediler, Aldırmadılar kendilerini yakıp bitiren ateşe.


Tanrı'nın ayetlerdeki kimliği:


21: RAB, kendi doğruluğu uğruna Yasası'nı büyük ve yüce kıldı. Çünkü halkından Kutsal Yasa'nın mesajını anlayıp onu saygıyla yerine getirmelerini istedi. RAB'bin sözünü hor gören bir davranışım var mı? Kutsal sözü günlük hayatımda özenle uygulayarak RAB'bi yücelteyim ki O da beni onurlandırsın.

22,24,25: O'nun değerli sözlerine kulak asmayanların yağmalanmasına izin veren Rab'dir. Halkını sevdiği için sözüne itaat etmeyenleri yola getirmek amacıyla cezalandırıyor. Acaba O'nun sözünü çok iyi bildiğimi düşünüp bu kadarı bana yeter diyor muyum? Bildiğim sözleri uygulamam için bugün ne yapabilirim?

Bana hangi öğütler verilmektedir?

18-20: İsrail halkı RAB'den emanet aldıkları Kutsal sözü dünyayla paylaşmak için çağrıldılar. Fakat aldıkları bereketi yüreklerinin derinliklerine yerleştirmediklerinden yaşayan kör ve sağır kişiler olmuşlardı. Her gün Kutsal Kitap'ı okur ama onu uygulayarak yerine getirmezsem ruhsal olarak kör ve sağır olabilirim. Bugün RAB'bin yolunda yürümek için uygulamak istediğim konu nedir?

23: İsrailliler, RAB'bin kızgın öfkesinden dolayı cezalandırıldıkları halde neden bu durumda olduklarının farkında bile değillerdi. Hayatımda çok zor bir durumla karşı karşıya mıyım? Bana bir şekilde mesaj vermeye çalışan RAB'bin çağrısına kulak veriyor muyum? Bir kişi bile olsa O'nu anlayanı arayan RAB'bin hassas yüreğini hissedebiliyor muyum? Bu çağda ve tüm tarih boyunca insanlar üzerinde hüküm süren Tanrı'nın egemen iradesini anlayıp önünde secde ederek O'nun lütfunu isteyen biri miyim?

 
Mujde.org