Babil'den Çıkın!

Yeşaya 48:12-22

12  "Ey Yakup soyu, çağırdığım İsrail, beni dinle: Ben O'yum; ilk Ben'im, son da Ben'im.
13  Yeryüzünün temelini elimle attım, Gökleri sağ elim gerdi. Onları çağırdığımda Birlikte önümde dikilirler.
14  "Toplanıp dinleyin hepiniz: Putlardan hangisi bunları önceden bildirebildi? RAB'bin sevdiği kişi O'nun Babil'e karşı tasarladığını yerine getirecek. Gücünü Kildaniler'e* karşı kullanacak.
15  Ben, evet, ben söyledim, onu ben çağırdım, Onu getirdim, görevini başaracak.
16  "Yaklaşın bana, dinleyin söyleyeceklerimi: Başlangıçtan beri açıkça konuştum, O zamandan bu yana oradayım." Egemen RAB şimdi beni ve Ruhu'nu gönderiyor.
17  Sizleri kurtaran İsrail'in Kutsalı RAB diyor ki, "Yararlı olanı size öğreten, Gitmeniz gereken yolda sizi yürüten Tanrınız RAB benim.
18  "Keşke buyruklarıma dikkat etseydiniz! O zaman esenliğiniz ırmak gibi, Doğruluğunuz denizin dalgaları gibi olurdu.
19  Soyunuz kum gibi, Torunlarınız kum taneleri gibi olurdu. Adları ne unutulur, Ne de huzurumdan yok olurdu."
20  Babil'den çıkın, Kildaniler'den kaçın, Sevinç çığlıklarıyla ilan edin bunu, Haberini duyurun, dünyanın dört bucağına yayın. "RAB, kulu Yakup'un soyunu kurtardı" deyin.
21  Onları çöllerden geçirirken susuzluk çekmediler, Onlar için sular akıttı kayadan, Kayayı yardı, sular fışkırdı.
22  "Kötülere esenlik yoktur" diyor RAB.

Tanrı'nın ayetlerdeki kimliği:

12,13: RAB Babil'de ümitsizliğe kapılmış İsrail halkına yaklaşıp "Ben O'yum" diyerek kendini göstermektedir. Bu duyuru, ilk ve son olan, evreni yaratana (41:4) aittir. Ayrıca, bu duyuru kendi kendine yardım edemeyen İsrail'i kudretle kurtaracağına dair söz veren Egemen RAB'bin beyanıdır. Bugünlerde her ne kadar ümitsizliğe kapılarak yerimden kalkacak gücüm olmasa da beni yaratan ve kurtaran Rabbim'in bana yaklaşıp söylediği sözlere kulak vermeliyim.

14,15: RAB, İsrail'i kurtarmak için kral Koreş aracılığıyla tasarısını gerçekleştirmektedir. O, Koreş'i kulu olarak seçtiği ve onunla birlikte olduğu için güçlü bir kale olan Babil artık kolaylıkla fethedebilecek bir kenttir, dolayısıyla Koreş'in yolu açıktır. RAB'den yana olana kim karşı çıkar! Beni çağıran RAB'le yürürken bana da bu şekilde destek vereceğine güvenmeliyim.

16: RAB kendi halkıyla açık konuşur. Açık konuşmasına rağmen halkı olan bizler yine anlamayabiliriz diye söz beden alıp aramıza geldi, sonra da Kutsal Ruh'u.göndererek sözünü anlamamıza yardım etti. Bu kadar hararetle benimle konuşmak isteyen RAB'bi dinlemeye her gün özen gösteriyor muyum?

17-19: RAB halkı için gereken en yararlı yolu göstermeye çalışır. Bu nedenle O'nun sesine kulak verip itaat edenler esenlikle doğruluk yolundan geçecektir. RAB bugün beni görünce benden hoşnut kalıyor mu? Yani O'nu dinlemeye hazır mıyım?

20-22: RAB halkının kurtuluşunu hazırlayıp eziyet gördükleri ülkeden çıkmalarını buyurur. Bizim yapmamız gereken ilk görev RAB'bin tasarısına uyarak Babil'den çıkmaktır. Daha sonra kurtuluş sevincini dünyanın dört bucağına kadar bildirebiliriz. Hiç layık değilken bana verilen kurtuluş için her gün şükrederek RAB'bi överim! Bugün bu değerli Müjde'yi kiminle paylaşmalıyım?

 
Mujde.org