Yakup'un Güçlüsü O'dur

Yeşaya 49:22-26

22  Egemen RAB diyor ki, "Bakın, uluslara elimle işaret verdiğimde, Sancağımı yükselttiğimde halklara, Senin oğullarını kucaklarında getirecek, Kızlarını omuzlarında taşıyacaklar.
23  Krallar size babalık, Prensesler sütannelik yapacak, Yüzüstü yere kapanıp Ayaklarının tozunu yalayacaklar. O zaman benim RAB olduğumu anlayacaksın. Bana umut bağlayan utandırılmayacak."
24  Güçlünün ganimeti elinden alınabilir mi? Zorbanın elindeki tutsak kurtulabilir mi?
25  Ama RAB diyor ki, "Evet, güçlünün elindeki tutsaklar alınacak, Zorbanın aldığı ganimet de kurtarılacak. Seninle çekişenle ben çekişeceğim, Senin çocuklarını ben kurtaracağım.
26  Sana zulmedenlere kendi etlerini yedireceğim, Tatlı şarap içmiş gibi kendi kanlarıyla sarhoş olacaklar. Böylece bütün insanlar bilecek ki Seni kurtaran RAB benim; Kurtarıcın, Yakup'un Güçlüsü benim."


Tanrı'nın ayetlerdeki kimliği:

22a: RAB, uluslara eliyle işaret vererek sancağını yükseltir. O, tüm halkların kendisine dönmelerini istediği için İşay'ın kökünden gelen Davut soyundan doğan İsa Mesih'i onlara sancak yaptı (Yeş. 11:10) ki, her yerde o sancağı görüp O'na gelsinler! Bana doğru sancağı yükselten Baba Tanrı'nın ve kendi bedeniyle bana sancak olmuş Mesih'in sevgisi üzerinde derin derin düşünmeliyim.

22b,23: RAB, güçlü eliyle İsrail'le birlikte olup onları güven içinde ülkelerine getirmeleri konusunda diğer halkları yönlendiriyor. Dünyasal düşünürsek, Babil'de sürgünde olan İsrailliler'in geri dönmesi hiçbir şekilde mümkün değildi, fakat RAB güçlü eliyle İsrail'in güven içinde ülkesine geri dönmesi için ulusları hatta kralla kraliçeyi bile yardımcı olmaları için kullandı. Üstelik bu kişiler artık Tanrı'nın görkemli çocuklarının önünde eğilip kul olacaktır. Bugünün şartlan benim için ağır olsa da görkemli geleceğimi bekleyerek sabretmem gerekir. Tamamen RAB'be umut bağlarsam hiçbir zaman utandırılmayacağım!

24,25: Çok güçlü bir düşmanın elinden kurtararak halkını lütufla çağıran RAB, önlerindeki Şeytan'ın güçlü kalelerini yıkacak ve onunla bizzat kendisi çekişip etkisiz hale getirecektir. RAB'bin lütfuna erişmemi engelleyen nedir? Beni her durumdan özgür kılan RAB'be güvenerek kendimi O'nun ellerine bırakmalıyım.

26: Beni kurtaran Rabbim'in kurtarıcım ve Yakup'un Güçlüsü olduğunu bütün yüreğimle ilan ediyorum.

 
Mujde.org