İsa, gece gündüz demeden hastaları iyileştirdi. Kendisini yoran çok zor bir görevi olduğu halde, yine de peygamberlik sözlerini yerine getirdi (Yşa.53:4). İsa’nın ardından gitmek isteyen çoktu, ama birçoğunun tutumları Rab’bin isteğinden çok uzaktı.
İsa’nın ayetlerdeki kimliği:
14, 15. ayetler: İsa, ateşli bir hastalık yüzünden sıkıntı çeken Petrus’un kaynanasını iyileştirir ve Petrus’un ailesini ziyaret ederek onların acılarıyla ilgilenir. Rab’le beraber olan aile her zaman sevinç ve mutlulukla dolar. Ailem İsa’yla beraber mi?
16, 17. ayetler: İsa, sözünü yerine getiren Mesih’tir. Bedensel ve ruhsal hastalıkların hepsini iyileştirmiştir. Herhangi bir hastalığa yakalanıp Rab’be gelen herkesi, hastalığın nedeni olan günahtan özgür kılar.
19, 20. ayetler: İsa, öğrencisi olmamızın kolay olmadığını söyler. O, Kendisini izlemek isteyen din bilginlerinden birine, bunun doğru bir karar olduğunu, ama Kendi yolunun ne kadar zor olduğunu anlatır. Rab, Kendisini izlemenin olumlu yanlarını değil, sıkıntılı yönleri hakkında da bilgi verir. Diğer insanlara Müjde’yi duyururken, ilerde çekecekleri sıkıntılar hakkında açıklamada bulunuyor muyum?
21, 22. ayetler: İsa, bahane aramadan ardından yürümemizi ister. Öğrencinin, babasını gömdükten sonra O’nu izlemek istemesi aslında doğru bir istekti, çünkü evlatlık sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyordu. Ama öğrenci, Rab’bi izlemenin önemini düşünmeyip bunu mazeret olarak kullandığı için Rab ona izin vermedi.
Bana hangi öğütler verilmektedir?
20. ayet: İsa, sade bir yaşam sürdü. Rabbimiz, kralların Kral’ı olduğu halde, fakirlik içinde yaşadı. Bolluk içinde mutluluk duyan yüreğimizden vazgeçerek, Rab’bin kutsal ve sadık yaşamını anımsayıp açgözlülüğü bırakmalıyız. Rahat bir yaşam sürdürmeyi arzuluyor muyum?
Dua: Rab, istediğin gibi bir öğrenci olmak istiyorum. |